Uitgaan

Lezing over Jan Wolkers en de natuur

In november organiseren de bibliotheken “Nederland Leest”. Daarbij staat het gratis boek “Winterbloei” van Jan Wolkers centraal. Hierin werden zijn mooiste natuurverhalen gebundeld.

De natuur is voor Jan Wolkers (1925-2007) altijd een belangrijkste inspiratiebron geweest. In de natuur kon hij zijn angsten bezweren door die te tekenen, te schilderen en vast te leggen in wat hij schreef.

In het kader van Nederland leest houdt Liesje Schreuders van Bureau Boeiend op zaterdagmiddag 23 november een lezing in School 7 in Den Helder over dit veelomvattende thema. Van gefrituurde muizen tot gevilde zeehonden, van gezellige slakken tot zielige scholeksters en al het kruipende, vliegende, groeiende, levende en stervende daartussen. Een mooi inkijkje in het literaire oeuvre van Jan Wolkers.

Lezing in School 7, Keizersgracht 94, zaterdag 23 november aanvang 14.00 uur, toegang € 5,- inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button