Den HelderJeugdVideo

Veiliger op de fiets dankzij VVN (video)

Advertentie:

Den Helder – Een team van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland deelde de afgelopen dagen in Julianadorp en Den Helder noodlampjes uit, aan fietsers die geen verlichting hadden.

Vooral schooljeugd lijkt het nut van een goede fietsverlichting nog steeds niet in te zien. “Kennelijk zijn ook de ouders daar onvoldoende alert op”, aldus VVN.

Onnodige slachtoffers
In dit seizoen waarin de dagen steeds korter worden vallen in ons land onder de fietsers jaarlijks onnodig veel verkeersslachtoffers, omdat zij door automobilisten niet of te laat worden opgemerkt. De politie zal de komende weken niet schromen fietsers zonder licht op de bon te slingeren. Het is helaas nog steeds noodzakelijk dat de politie hiertegen krachtdadig optreedt.

Mede dankzij een belangrijke sponsoring van Halfords Den Helder konden vrijwilligers van VVN de hele week op verscheidene punten in Den Helder en Julianadorp de fietsverlichtingscontroles voortzetten en onverlichte fietsers van lampjes voorzien.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button