Den HelderHollands KroonRegio Noordkop

Dag van de Mantelzorg op Regio Noordkop TV

Regio Noordkop- In samenwerking met het Mantelzorgcentrum heeft Regio Noordkop twee bijzondere tv-programma’s gemaakt rond het thema Mantelzorg. Het zijn speciale uitzendingen rond mantelzorg in Den Helder en Hollands Kroon en ze zijn komende week te zien op Regio Noordkop TV.

Omdat het feestelijk vieren van de Dag van de Mantelzorg dit jaar niet mogelijk is, werd besloten tot een mooi alternatief in de vorm van tv-uitzendingen. Marianne Weel is organisator van de alternatieve Dag van de Mantelzorg. “We wilden deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan en dit is een heel bijzondere manier om aandacht te vragen voor mantelzorgers. De Tv-uitzendingen bieden een mooi inkijkje in wat mantelzorg nu precies inhoudt. Ik denk dat het niet alleen interessant is voor mantelzorgers en zorgprofessionals, maar juist ook voor mensen die er nu (nog) niets mee te maken hebben.”

Talkshow en bijzondere verhalen
In de Tv-uitzending draait het om de talkshow, geleid door zangeres, theatermaker en presentatrice Leoni Jansen. Aan tafel beleidsmakers, wethouders, medewerkers uit de zorg, mantelzorgers zelf en anderen. Wat is volgens hen nodig om de mantelzorger overeind te houden? Tussen de gesprekken door worden bijzondere verhalen van mantelzorgers vertoond. In hun thuissituatie tonen zij de mooie kant van mantelzorg, maar ook de rauwe kant ervan. Dit levert prachtige en ontroerende beelden op.

De uitzendingen zijn te zien op dinsdag 10 (Den Helder) en donderdag 12 november (Hollands Kroon) om 19.00 uur op Regio Noordkop. De uitzending wordt ’s avonds om 22.00 uur herhaald. In het weekend van 14 en 15 november zijn de programma’s nogmaals te zien en wel om 16.00 en 20.00 uur. Regio Noordkop is te bekijken via Ziggo kanaal 41, KPN kanaal 1463, andere kanalen zijn te vinden op https://www.regionoordkop.nl/frequenties.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button