Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Inwoners Kop van Noord-Holland steunen lokale verenigingen

Den Helder – De afgelopen weken hebben veel inwoners van de Kop van Noord-Holland hun favoriete clubs en verenigingen een hart onder de riem gestoken. Via Rabo ClubSupport werd door de leden van de Rabobank Kop van Noord-Holland gestemd op 442 bestedingsdoelen van lokale verenigingen.

Rabobank stelt haar kennis, netwerk en financiële middelen beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan het sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Sinds de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen uit de regio Kop van Noord-Holland dus als geroepen.

Tijdens de lockdown tussen maart en juli viel het verenigingsleven voor een groot deel stil. Competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek uitgevoerd door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 77 procent van de inwoners uit de provincie Noord-Holland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 29 procent was.

Verenigingsleven in stand houden
Om het verenigingsleven in stand te houden konden verenigingen de afgelopen maanden bestedingsdoelen voor hun club of vereniging opgeven om ondersteund te worden door de Rabobank. Vervolgens stemden Rabobank-leden welke doelen, volgens hen daadwerkelijk ondersteuning krijgen.

Het totale bedrag dat beschikbaar is gesteld aan 442 verenigingen door Rabobank Kop van Noord-Holland bedraagt € 250.000,-. Hospice Schagen ontving dit jaar de cheque met de hoogste waarde, maar liefst € 5.681,82. Dit wordt gebruikt voor het uitbreiden en opknappen van het terras. Voetbalvereniging ‘Kleine Sluis’ uit Anna Paulowna ontving een cheque ter waarde van € 2.424,24. Dat bedrag wordt besteed aan de aanschaf van nieuwe materialen.

Cheque voor JVC
In Den Helder ging de grootste cheque naar de Julianadorper Voetbal Club JVC. Dit was een bijdrage van € 2.087,54 voor de aanschaf van een Pannaveld. Op Texel gingen de meeste stemmen uit naar Het Huis van Tante Jans. De stichting kreeg van de leden van Rabobank Kop van Noord-Holland 347 stemmen en ontving daarmee een cheqe van € 2.920,88. Dit bedrag komt ten goede aan het opknappen van de tuin, zodat mensen met een dementie hier extra van kunnen genieten.

In de week van 2 tot 8 november zijn de resultaten bekendgemaakt en werden alle deelnemende verenigingen uit de Kop van Noord-Holland verrast met een gouden envelop op de deurmat met daarin een cheque van het totale bedrag aan stemmen. Daarnaast ontvangen alle clubs nog een digitale persoonlijke videoboodschap.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button