Den Helder

Waddenfonds steunt Sherlockgame Den Helder

Den Helder – Het Waddenfonds ondersteunt vier nieuwe projecten die elk verschillend zijn, maar alle vier innovatief zijn en het lokale netwerk versterken. Deze projecten bevorderen daarmee de leefbaarheid in het Waddengebied en dragen bij aan de lokale duurzame economie. In totaal geeft het Waddenfonds ruim € 125.000,- aan deze vier projecten.

Voor de ontwikkeling van speurroutes in de steden Den Helder, Harlingen en Dokkum heeft het Waddenfonds € 40.000,- over. Met dit project wil City Sherlocks wandel-speurroutes ontwikkelen als aanvullende toeristische attractie. Het levert een impuls op voor de lokale economie. De speurroutes, die via een app op de telefoon te gebruiken zijn, zijn een uitbreiding van de vermaak mogelijkheden voor toeristen. Met deze drie speurroutes wordt de lokale samenwerking tussen toeristische en cultuurhistorische stakeholders in de steden versterkt.

De speurroutes kunnen ook benut worden om op een innovatieve manier het culturele erfgoed aan toeristen en eigen bewoners zichtbaar te maken. Naast City Sherlocks nemen de gemeenten, het VVV kantoren, regio-aanjagers, ondernemersverenigingen en cultuurhistorische verenigingen deel aan dit project.

De gemeenten De Marne, Eemsmond, Winsum en Bedum zijn na de herindeling vanaf 1 januari 2019 samengegaan als één nieuwe gemeente met maar liefst 52 dorpen, Het Hogeland. Het project 52 Dorpen, 52 verhalen is een project dat deze 52 dorpen zal verbinden, de verhalen van de inwoners vertellen en de regio zal versterken door films, verhalen, digitale en fysieke ontmoetingen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button