Hollands KroonVideo

Wereldkampioen bietenteler komt uit Waarland (video)

Niedorp – Theo Beemsterboer uit Waarland mag zich voor de tweede keer, met een biet van 43 kilo, een jaar lang wereldkampioen noemen.

Het is elk jaar weer een strijd om niet de mooiste, maar wel de zwaarste biet te telen. Er zijn in vele klassen prijzen te winnen, maar het hoogtepunt van de avond is toch wel wie zich wereldkampioen allround mag noemen. De entree van de zwaarste biet is elk jaar weer een verrassing en dit jaar had de organisatie besloten dit op een Schotse manier te doen. Voorafgegaan door een doedelzakspeler werd de zwaarste biet gedragen door twee Nederlandse kampioenen in de Schotse Highlight Games.

De gelukkige dit jaar was Theo Beemsterboer, met een exact gewicht van 43,080 kilogram. Voor Theo was het ereschavot geen onbekende, want hij heeft eerder gewonnen. De zwaarste voederbiet staat nog altijd op naam van Piet de Goede uit Heerhugowaard. Hij teelde in 2005 een voederbiet van ruim 71 kilo.

Enige domper op deze avond was voor de mannelijke deelnemers. Door de coronamaatregelen mocht er niet met de bietenmissen worden gezoend. Alle uitslagen staan eerdaags op de site www.dedorstigebiet.nl.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button