Uitgaan

Laatste kans ‘Tot in de puntjes verzorgd’ in de Oudheidkamer

Advertentie:

Texel – De Oudheidkamer in Den Burg is tot en met zaterdag 28 oktober open. Daarna sluit het museum tot 1 april en wordt de tentoonstelling ‘Tot in de puntjes verzorgd’ vervangen door een nieuwe. Wie zich wil verbazen over de ingewikkelde vouwtechniek van de Texelse kap, de vele lagen kleding die mensen vroeger droegen, onderbroeken met een opening aan de onderkant en alle andere kledingweetjes van halverwege de 19e eeuw, moet dus snel zijn.

De kledingtentoonstelling bevindt zich op de bovenverdieping van het huis. Naast kleding zijn er ook filmpjes te bekijken. Deze tonen het opstijven van de vouwen van de Texelse kap en het zondagse aankleden van een dame en een heer. Voor kinderen is er speciaal voor deze tentoonstelling een uitdagende quiz gemaakt.

De begane grond van de Oudheidkamer toont het huishouden in vervlogen tijden. De Oudhollandse inrichting neemt de bezoeker mee naar het leven van generaties voor hen. Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Vanwege het thema Eureka! besteedt de Oudheidkamer extra aandacht aan een aantal vernuftige huishoudelijke uitvindingen die het leven vroeger een stukje makkelijker hebben gemaakt.

De Oudheidkamer is van maandag t/m donderdag open van 11.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. De landelijke Museumkaart is er geldig.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button