Den HelderMaritiemUitgaan

Klippers, tjalken en skûtsjes op de Traditionele Schepen beurs

Den Helder – De EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder viert dit jaar haar vijfde jubileum. Komend weekend (11, 12 en 13 november) staat de Stadshal op Willemsoord helemaal in het teken van traditionele schepen, ook zijn er op en rondom de Museumhaven tal van bijzondere schepen te bekijken.

Tijdens het maritieme evenement zijn verschillende bedrijven en organisaties uit de branche aanwezig om de bezoekers van informatie te voorzien. Ook zijn verschillende schepen uit de traditionele vloot in de haven te bezoeken, vertelt organisator Michiel Tegelberg. “Bijzonder is dat de beursbezoekers met het tonen van hun polsbandje gedurende het gehele weekend gratis het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het Marinemuseum kunnen bezoeken, als ook het lichtschip Texel. Daarnaast wordt open huis gehouden in de Medemblikkerloods waar wordt gewerkt aan diverse bijzondere schepen. Verder worden demonstraties van oude ambachten gegeven in de mechanische werkplaatsen van de museumhaven.”

Burgemeester Jan de Boer opent de beurs op vrijdag 11 november om 12 uur. Kaarten zijn €12,50 en verkrijgbaar via de Kampanje. Kijk voor meer informatie op www.traditioneleschepenbeurs.nl.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button