Hollands KroonPolitiek

LADA & Anders: “Sluit Oosterweg en Westerweg af voor vrachtverkeer”

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – Lokale partij LADA & Anders heeft in politieke vragen het college opgeroepen te kijken naar de mogelijkheid om de Oosterweg en de Westerweg bij Nieuwe Niedorp af te sluiten voor vrachtverkeer. Volgens de partij kunnen de steeds groter en zwaarder wordende vrachtwagens de bocht naar de Dorpsstraat niet meer maken. Dat zorgt voor schade en overlast.

“Op donderdag 3 november is er veel schade aangericht aan de muur van de historische sluis die de Oosterweg en de Dorpsstraat verbindt. Een dag later, op vrijdag 4 november, kwam er een grote vrachtwagencombinatie vast te zitten op de sluis omdat de draai om rechtsaf de Dorpsstraat op te rijden niet gemaakt kon worden.” De fractie van LADA & Anders ziet het met lede ogen aan. De smalle straatjes van Nieuwe Niedorp zijn gewoonweg niet meer geschikt om het vrachtverkeer te ontvangen.

Bij de politieke vragen stuurt de partij ook een foto mee. Daarop is een zwaar beschadigde brug te zien en een afgebroken autolamp. Schade aan de sluismuren en de stenen paaltjes die de bocht markeren komt vaker voor, zo schrijft fractievoorzitter Henk van Gameren. In zijn optiek zijn de Oosterweg en de Westerweg niet meer in staat om het vrachtverkeer op juiste wijze af te wikkelen. De vraag aan het college is of zij bekend is met de problematiek en of zij werkt aan een oplossing. LADA & Anders ziet de oplossing in het afsluiten van de wegen voor vrachtwagens, zodat deze enkel nog via de N242 Nieuwe Niedorp in kunnen rijden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button