Den HelderMaritiem

Renovatie Boerenverdrietbrug voor Sail 2023 afgerond

Advertentie:

Den Helder – De renovatie van de brug over de Boerenverdrietsluis is nog voor Sail 2023, eind juni volgend jaar, afgerond. Dat meldt ontwikkelbedrijf Zeestad. Oosterhof Holman Beton & Waterbouw uit Grijpskerk gaat de renovatie verzorgen.

Zeestad had vijf aannemers gevraagd om mee te doen aan een aanbesteding, waarna de partij uit Grijpskerk de opdracht is gegund. Eerder heeft Oosterhof Holman al meegewerkt aan een renovatie van de Boerenverdrietsluis zelf. De brug over de sluis verbindt Buitenveld met Willemsoord. Momenteel is de brug vanwege zā€™n slechte staat afgesloten. In de toekomst moet het een nieuwe verbinding met Willemsoord vormen. Onder andere vanwege de bouw van het stadhuis, maar ook voor grote evenementen, is het nodig dat er naast de brug vanaf de N250 nog een verbindingsroute komt.

Het is van belang dat de renovatie voor Sail 2023 af is, zo zei het college eerder. Zeestad laat weten dat dit grotendeels gaat lukken: “Oosterhof Holman rondt de werkzaamheden aan de brug grotendeels af voor Sail 2023. Tijdens dat evenement kunnen bezoekers zich dan gemakkelijk tussen Willemsoord en Buitenveld bewegen. Na Sail pakt de aannemer nog de elektrotechnische onderdelen van de brug aan.” Op donderdag 10 november wordt de brug gedemonteerd en naar de werf te getransporteerd. De aannemer gaat het infrastructurele kunstwerk terugbrengen in de originele staat, waarbij het karakteristieke uiterlijk behouden blijft. Onder andere het dek en de val worden aangepakt, evenals de draaiende delen van de brug.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

  1. Goed werk, dan heb je twee toegangen: Oost en West…. nodig op Willemsoord voor publiek en Calamiteiten šŸ”šŸ”

Wellicht ook interessant

Back to top button