Sport

Vierde plaats op EK veldrijden voor Denise Betsema

Advertentie:

Namen – De Texelse Denise Betsema moest afgelopen zaterdag genoegen nemen met de meest ondankbare klassering in een kampioenschap. Bij het Europees kampioenschap veldrijden in het Belgische Namen als vierde aankomen is net geen medaille.

Op het selectieve parkoers rond de Citadel van Namen gingen na de eerste schermutselingen een viertal dames aan de kop. Fem van Empel (de latere Europees kampioen), Celine del Carmen Alvarado (tweede), Denise Betsema vierde (allen Nederland vertegenwoordigend) en de gevaarlijke Hongaarse Blanka Kata Vas (derde). Het was toen niet meer de kwestie welke nationale vlag in de hoogste top zou waaien bij de huldiging, maar welke Nederlandse dame op het hoogste treetje van het podium mocht plaats nemen.

Fem van Empel reed in de tweede van de zes af te leggen ronden lek en kreeg 22 seconden achterstand te incasseren. Betsema nam daarop de kop. Van Empel, torenhoog favoriet, ging beginnen aan een inhaalrace en sloot met nog twee ronden aan bij de drie koplopers. Ze ging gelijk door in de aanval en liet haar medestrijders achter. In de strijd om het podium moest Denise een achterstand incasseren en kwam als vierde aan.

Geen kampioenstrui
“Dit parkoers biedt heel veel uitdagingen. Het is veel klimmen, maar het is een eerlijk rondje. Dus ik ga er wel voor”, zei een strijdbare Betsema vooraf aan dit kampioenschap. Hoog scorend in verschillende klassementen bij het veldrijden bezit de Texelse na zoveel jaren nog geen kampioenstrui.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button