Den HelderVideo

Video: Opening tijdelijke dagopvang dak- & thuislozen

Adverentie

Den Helder – Om dak- en thuislozen een dak te bieden nu het kouder begint te worden, opende gemeente Den Helder dinsdagmiddag een tijdelijke dagopvang aan de Weststraat in Den Helder.

In het voormalige pand van Windkracht 13 zal de tijdelijke opvang in eerste instantie zes maanden lang zijn deuren drie dagen per week openen. In de tussentijd gaat de gemeente verder zoeken naar de juiste permanente locatie. Initiatiefnemer en tevens dakloze Rob Vonk is blij met de opening van de tijdelijk dagopvang.

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

4 reacties

  1. Er moeten nog een aantal zaken worden geregeld zoals televisie en computers…..zegt de dakloze….. Wat zal dit allemaal weer kosten? Alleen de verwarming al. Maar goed, erger u niet, verwonder u slechts…..

  2. In de Heldere Courant van vandaag staat een verslag van de opening van de dagopvang. Het stuk bevat een opmerkelijke passage. De woordvoerster van de gemeente geeft als reden voor het feit dat het nogal een kale boel is (er staan twee zwarte leren banken, een tafel met zes stoelen en twee stapels met bordspellen) dat ze ‘slechts’ drie weken de tijd hadden om het pand in te richten. ,,We hadden het wel helemaal kunnen aankleden, maar dan ben je een half jaar verder´, zegt ze letterlijk, daarmee min of meer aangevend dat het werktempo van een ambtenaar niet bijster hoog is. Een vermoeden dat ik al langer had, maar nu door een medewerker van de gemeente zelf wordt bevestigd. Waarvan akte!
    Die dagopvang wordt op den duur natuurlijk een puinhoop. Het zijn niet de meest aangepaste mensen (getuige de toestand op het Julianaplein) die daarvan gebruik gaan maken. Ik durf de voorspelling aan dat een en ander in anarchie zal ontaarden…..

  3. Zoals mijn voorganger al zei kansloos na 1 dag al klagende buurtgenoten, drankflessen in portiek gebons op de voordeur.
    Wens de buurt succes, als het nu al overlast geeft…

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d