Eigen boottrailer voor Solar Team dankzij Prommenz

Den Helder – Het Solar Team van Lyceum aan Zee had een hele concrete vraag aan de Helderse Uitdaging. Ze waren dringend op zoek naar een boottrailer voor hun zonneboot. En daar was ineens Prommenz die te hulp schoot.

“Echt jammer dat de Beursvloer niet door kon gaan”, schreef Mathijn Brink, team captain Solar Team Lyceum aan Zee in zijn e-mail aan Cyril Kraak, manager van de Helderse Uitdaging. “Aangezien de Beursvloer op het Lyceum zou plaatsvinden, zou het voor ons een thuiswedstrijd zijn geweest. Wel tof dat er toch een matchmaand wordt georganiseerd en dat wij hieraan mee mogen doen. Toen wij ons inschreven voor de Beursvloer hadden wij nog geen concrete vraag en hoopten wij op de Beursvloer met ondernemers in contact te komen. Je weet tenslotte nooit wat er uit zulke gespreken komt.”

Testvaarten maken met de boot
Inmiddels had het team een hele concrete vraag voor de Helderse Uitdaging. Ze waren namelijk dringend op zoek naar een boottrailer voor hun zonneboot. Mathijn licht de aanvraag nog toe: “Op dit moment zouden wij erg blij zijn als wij een trailer een paar weken mogen lenen, maar het volgende Solar Team is op zoek naar een trailer die permanent kan worden gebruikt volgend jaar. Hopelijk is er iemand in Den Helder die een ongebruikte trailer heeft staan of zijn trailer niet gebruikt omdat het vaarseizoen inmiddels voorbij is.”

Passie voor techniek
De aanvraag van het Solar Team werd door de Helderse Uitdaging via hun social media kanalen gedeeld. Robert Bak van Prommenz zag de oproep voorbij komen en appte gelijk met Martijn Nanninga, eigenaar van Prommenz, die de vraag ook net had gezien. Robert: “We zeiden meteen tegen elkaar, hier moeten wij wat mee! We hadden nog een trailer in de loods staan waar we niets mee deden, dus ik heb meteen gemaild dat Prommenz die graag wilde geven aan het Solar Team. Als ingenieursbureau vinden we het te gek om te zien dat de jeugd zich bezig houdt met dit soort projecten. Van Mathijn en zijn teamgenoten kregen we nog een rondleiding in de werkplaats en het is fantastisch om te horen dat ze met zoveel passie en enthousiasme over dit project vertellen. Ik heb ook tegen ze gezegd dat ze altijd contact mogen opnemen met Prommenz als er vragen zijn. We hebben veel kennis in huis en een groot netwerk.”

Ook geïnteresseerd in dit leuke project dat in 2021 weer door een nieuw team opgepakt wordt? De Helderse Uitdaging brengt je graag in contact met de jongeren. Ze vinden het hartstikke leuk om in de werkplaats op het Lyceum aan Zee de boot en de werkplaat te bekijken en over hun project te vertellen!

Mobiele versie afsluiten