Den HelderHollands KroonSchagen

Opnieuw vertraging trajectcontrole N9

Burgervlotbrug – De trajectcontrole op de N9 tussen Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug is opnieuw uitgesteld. Het nieuwe camerasysteem zou komende week actief worden, maar het openbaar ministerie verwacht dat de snelheidscontrole pas half januari in werking kan treden.

Reden voor het uitstel is onder meer het verwerken van meetgegevens van de andere trajectcontroles in het land. “De planning loopt een beetje uit. We hebben te maken met een nieuw systeem en de praktijk blijkt wat weerbarstiger. We willen voorkomen dat we te veel gegevens in een keer te verwerken kijgen”, vertelt Marloes van Kessel van het OM.

Aanvankelijk zou de trajectcontrole er vorig jaar al zijn en later werd het verplaatst naar het najaar van 2020. Het ontwikkelen van de software duurde langer. Bovendien bleek het vinden van een plek voor de camerapalen langs de N9 lastiger dan verwacht, aldus Van Kessel.

De aanwezigheid van de camera’s lijkt overigens toch al zijn uitwerking te hebben op het rijgedrag van de automobilisten. Van Kessel: “Ze nemen vaak toch het zekere voor het onzekere. Dat ze hun snelheid aanpassen is alleen maar goed. Dat is ook precies de bedoeling.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button