Hollands Kroon

Boeren en tuinders pakken uit met kerst

Advertentie:

Regio Noordkop – De boeren en tuinders pakken op 17, 18 en 19 december uit met kerst. Op diverse locaties in Hollands Kroon, West-Friesland, Zuidschermer, Julianadorp, Texel en Callantsoog worden sfeervolle activiteiten georganiseerd om voor een lichtpuntje te zorgen nu het land weer te maken heeft met coronamaatregelen.

Dit is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL. Door heel Nederland organiseren boeren en tuinders in december kerstactiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Van verlichte boerderijroutes en verlichte trekker optochten, tot routes waarbij een ieder zijn eigen kerstpakket kan verzamelen en activiteiten op het erf bij boeren en tuinders. Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland in het weekend van 17, 18 en 19 december en rondom dit weekend.

Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord: “We willen de mensen in het land een hart onder de riem steken. Daarom nodigen we iedereen uit om te genieten van een avond op het sfeervol verlichte platteland. Met gezellige activiteiten gaan boeren en tuinders proberen om voor een lichtpuntje te zorgen in moeilijke tijden. Dat doen zij voor ons allemaal. Want uiteindelijk moeten we hier ook samen doorheen komen.”

Het is dit jaar de tweede editie van ‘boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Het initiatief is gestart tijdens de kerst van vorig jaar om voor vrolijkheid te zorgen in sombere tijden. Juist nu het land weer te kampen heeft met nieuwe maatregelen vinden boeren en tuinders het belangrijk om opnieuw voor een lichtpuntje te zorgen tijdens deze dagen.

Benieuwd wat er wordt georganiseerd?
De actie wordt uiteraard geheel coronaproef en volgens de RIVM-richtlijnen georganiseerd. Op de website is in één oogopslag te zien waar welke activiteiten georganiseerd worden en kunnen deelnemers aan de activiteiten zich aanmelden.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button