Uitgaan

Klassiek Kerstconcert in de Petrus en Pauluskerk

Den Helder – Als voorbereiding op Kerstmis biedt de Petrus en Pauluskerk op zondag 12 december om 16:00 uur een podium aan een internationaal trio van jonge professionele musici. Lisette Carlebur op viool, Rachel Guertin-Lambertson zingt en Víctor Baena de la Torre op orgel/piano vormen het optredend trio. Het concert duurt een uur, is zonder pauze en het wordt een klassiek georiënteerd Kerstconcert, met veel bekende en graag gehoorde stukken, van Stille Nacht, O Holy Night, het Ave Maria van Caccini, Et exsultavit uit Bach’s Magnificat tot Have yourself a Merry Little Christmas.

De entreeprijs van 10 euro komt geheel ten goede aan de jonge musici. Reserveren is nodig, uitsluitend via rk.denhelder@wolmail.nl. Een bevestiging zal per email worden gezonden. Betaling van de kaarten uitsluitend aan de deur bij binnenkomst. In verband met de Corona-maatregelen is een geldige QR-code (vaccinatie- en/of testbewijs) verplicht. In de kerk is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Madrid
Víctor Baena de la Torre komt uit Madrid. Op 18-jarige leeftijd kwam hij naar Nederland en studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier heeft hij zijn Bachelor- en zijn Masterdiploma behaald, bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga; hij studeert inmiddels verder voor zijn Konzertexam aan het Conservatorium van Hamburg bij Wolfgang Zerer. Víctor won onder meer de 1e prijs op het Internationaal Schnitger Orgelconcours te Alkmaar.

Rachel Guertin-Lambertson is geboren in Montreal, Canada, en heeft haar Bachelor zang behaald aan het Conservatorium van Montreal. Tegenwoordig studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Jeanne-Michèle Charbonnet, en ze gaat aan het eind van dit schooljaar als Master afstuderen. Ook Rachel heeft meerdere onderscheidingen gewonnen, waaronder de 1e prijs op het Concours de Musique de Sherbrooke en ze speelde rollen in opera’s zoals Die Zauberflöte en Die Fledermaus.

Lisette Carlebur is geboren in Den Helder en is dus weer even thuis. Ze begon met haar vioolstudie bij Jussi Paananen bij Triade en deed op haar dertiende succesvol auditie voor de Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam. Aansluitend heeft ze daar haar Bachelor- en Masterdiploma behaald, onder leiding van Lex Korff de Gidts en Maria Milstein. Inmiddels studeert ze verder in Hannover bij Elisabeth Kufferath. Lisette won prijzen op verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs op de Grand Prize Virtuoso Competition te Salzburg.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button