Den HelderMaritiem

Medaille voor KNRM redder Martijn Versteeg

Den Helder – Plaatsvervangend schipper Martijn Versteeg van de Helderse KNRM reddingboot Joke Dijkstra heeft een oorkonde gekregen bij zijn medaille voor 20 jaar lange vrijwillige en onbetaalde inzet. De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij staan 24/7 paraat om binnen vijftien minuten na alarmering door de Kustwacht, bij storm, nacht en ontij, met spoed uit te varen voor personen in nood op de Noordzee of de Waddenzee.

Martijn is ingezet voor onder meer drenkelingen, gestrande viskotters, brandende jachten, afgedreven surfers, medische evacuaties, ambulance vervoer van Texel, neergestorte sportvliegtuigen, een helikopter crash en het bergen van lijken.

Als vrijwilliger is Martijn 453 keer met spoed uitgevaren, zijn er 1075 personen en 27 dieren veilig naar de haven gebracht.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button