Den HelderMaritiem

Wisseling van de wacht bij KNRM Station Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Na tien jaar voorzitterschap van de Plaatselijke commissie van KNRM Station Den Helder heeft Rob Tompot het stokje overgedragen aan Rob Kramer. Terwijl Rob Tompot afkomstig was uit het bedrijfsleven als CEO van de Peterson Control Union Group, heeft Rob Kramer zijn sporen verdiend als zeeofficier bij de Koninklijke Marine.

Kramer is onlangs afgezwaaid als Commandant Zeestrijdkrachten en dus zeker geen onbekende in Den Helder. Ook heeft hij, net als Tompot, een enorme affiniteit met de zee en met zeevarenden. Hij zal zich, net als zijn voorganger, toeleggen op het professioneel operationeel houden van het station en daarbij de 25 vrijwilligers ondersteunen die met de Helderse reddingboot Joke Dijkstra dag en nacht inzet gereed zijn om hulp te verlenen aan hen die op zee in moeilijkheden zijn.

De bemanning van station Den Helder voert jaarlijks gemiddeld vijftig reddingsacties uit onder alle weersomstandigheden. De KNRM organisatie brengt jaarlijks circa 4000 zeevarenden in veiligheid.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button