Cultuur/NatuurDen Helder

Bomen in Jacob Beenstraat en Jan Bijlstraat worden verwijderd

Den Helder – De gemeente gaat de meidoorns die in de Jacob Beenstraat en Jan Bijlstraat staan verwijderen. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. De bomen zijn van slechte kwaliteit en worden jaarlijks kaalgevreten door rupsen. In de Jacob Beenstraat komt er groen terug, in de Jan Bijlstraat niet.

Het college heeft middels een motie van de raad opdracht gekregen om de openbare ruimte versneld te vergroenen. Daarvoor is een ton budget beschikbaar gemaakt. Opvallend is dat €20.000,- van het geld juist gebruikt gaat worden om bomen te verwijderen: “Met dit extra budget halen we de overlast gevende bomen weg en planten we kwalitatief groen terug in de Jacob Beenstraat. De Jan Bijlstraat is helaas te smal om groen terug te planten.”

Overige projecten
Om het verlies aan groen tegen te gaan wordt in de Boerhavenstraat extra groen aangelegd. Van de rest van het beschikbare geld wil het college de rotonde Torplaan/Ravelijnweg aan het begin van de Schooten vergroenen, het plein bij Middelzand 46 aanpakken en bij ongeveer vijftig bomen in de gemeente de bestrating rondom te verwijderen. Binnenkort kunnen inwoners via ingesprek.denhelder.nl zelf bomen aanwijzen die zo’n vergroening kunnen gebruiken.

“Door rondom de boom minder verharding te hebben neemt de levensverwachting van de boom toe. Daarnaast levert het een prettiger en groener straatbeeld op. Ook zorgt minder bestrating ervoor dat er makkelijker water afgevoerd kan worden”, aldus het college.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Eindelijk worden ze weggehaald, wordt al jaren doodziek van de overlast. Staan daar maar te staan, en zijn puur slecht tot in de wortel. Ik neem geen blad voor de mond en roep wel eens wat moet dat daar? Maar ze kijken je gewoon vuil aan. Hangbomen zijn het, vaak willen ze ook nog wel een potje sparren. Oudere mensen durven er niet eens meer langs te lopen. Ik hoop dat er na het verwijderen van die takke bomen eindelijk wat meer rust komt in de straat

  2. Vrij naar George Orwell : New Speak:
    Raads Motie Den Helder voor meer groen! Gemeente begint met groen verwijderen….

Back to top button
%d bloggers liken dit: