Sport

Gehavende Suns rekenen af met B.A.L uit Limburg

Advertentie:

Den Helder – De Den Helder Suns hebben dinsdag, na achterstand bij rust, afgerekend met B.A.L. uit Limburg. De Limburgers namen aan de hand van Noé Botuli, een bliksemstart in het eerste kwart, 16-26. Sam Huurman en Troy Koehler raakte op dreef en scoorden gezamenlijk 42 punten. Hiermee was de overwinning een feit bij 78-72.

Dunk! Sam Huurman (DHfoto)

Botuli strandde op negentien punten, waarvan het leeuwendeel in het 1e kwart, maar het was niet genoeg om zijn ploeg aan de winst te helpen. Bij 16-26 was er werk aan de winkel voor coach Van Noord om zijn gehavende team op het juiste spoor te zetten en Botuli aan banden te leggen. Met een 13-0 run sloten de Suns weer aan, 25-26. Bij de rust was het verschil nog steeds 1 punt en zaten Sam Huurman (16) en Troy Koehler (10) al in de dubbele cijfers. Ruststand 39-40.

Beste kwart
De derde periode na rust, was de beste van de wedstrijd. Na een 14-0 run, zette Sam van Oostrum met een lay-up 55-43 op het bord. Bij 61-45 bereikten de Suns de grootste voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter B.A.L. sloeg terug met een 0-11 run en kwam op vijf punten bij 63-58. Dichterbij dan die vijf kwamen de bezoekers niet, tot zeventien seconden voor het einde van de wedstrijd, 72-76. Een fout op Nino Gorissen zorgde ervoor dat hij mocht aanleggen voor twee vrije worpen, hiermee bepaalde Gorissen de eindstand op 78-72 en wonnen de Suns hun derde wedstrijd op rij. Zaterdag wacht ZZ Leiden uit. De eerstvolgende thuiswedstrijd is dinsdag 27 december, 19:30 uur. Dan wacht Donar uit Groningen.

Topscorers:
Suns: Sam Huurman 24, 11 rebounds, Troy Koehler 18, 4 driepunters, Nino Gorissen 14
B.A.L.: Marques Wilson 20, Noé Botuli 19, Walker Miller 10

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button