Uitgaan

Cavolo Nero geeft concert in Jazzclub Nieuw & Diep

Advertentie:

Den Helder – Jazzclub Nieuw & Diep sluit het jaar feestelijk af met een spetterend optreden van de jonge Utrechtse band Cavolo Nero. Het zestal van deze band laat zich inspireren door bands als Khruanbing en Jungle By Night en speelt psychedelische grooves met invloeden uit de indie- en discoscene.

Cavolo Nero betekent zoiets als ‘zwarte kool’ – een Toscaans gerecht. De muzikale formatie is ontstaan uit liefde voor de afrobeat van Fela Kuti en alle andere groove georiënteerde muziek. De band bestaat nog niet zo lang, maar heeft vorig jaar na het uitbrengen van hun eerste single Seaweed al meer dan vijftig optredens gegeven voor een steeds weer enthousiast publiek. Cavolo Nero speelde al op meer dan dertig festivals waaronder Noorderslag en Zwarte Cross. De band bestaat uit Chris Walthaus (basgitaar/zang), Jelle Crooijmans Gitaar/zang, Jens Dortmans (gitaar), Boudewijn Snijders (toetsen/zang), Daan van de Ven (drums/zang) en Omar Beganovic (percussie). Cavolo Nero brengt met swingende, gelaagde songs licht in de donkere dagen rond Kerstmis.

Het optreden vindt plaats op het Horecaplein in de Stadshal. De ruimte wordt sfeervol ingericht als jazzcafé met statafels, hoge krukken, zitjes en ook volop ruimte om te dansen. Het optreden is op zaterdag 30 december, aanvang 20:00 uur. Toegangskaarten kosten € 15 en zijn verkrijgbaar bij Theater De Kampanje.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button