Den HelderHollands KroonRegio Noordkop

Onderzoek: Bekendheid Regio Noordkop groeit

Advertentie:

Hoewel de naam ‘Regio Noordkop’ nog relatief jong is en veel inwoners van Den Helder en Hollands Kroon nog aan de oude omroepnamen denken, blijkt Regio Noordkop al behoorlijk bekend onder het publiek. Uit recent uitgevoerd kijk- en luisteronderzoek blijkt dat twee op de drie inwoners de streekomroep kennen.

Het onderzoek is in de periode juli en augustus uitgevoerd door PeopleGraphics uit Wijk bij Duurstede. De interviewers gingen met iPads de straat op en deden dat op diverse locaties in Den Helder en Hollands Kroon. In totaal 1128 personen zijn gevraagd naar hun bekendheid met de omroep, de radiozender, het tv-kanaal, de website en de gratis beschikbaar App. Dit aantal is volgens statistische gegevens ruim voldoende voor een betrouwbaar (95%) onderzoek met een foutmarge van maximaal 3 procent. Van de ondervraagde personen was 53 procent vrouw en 47 procent man.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat hoe langer iemand al in de Noordkop woont, des te beter hij/zij bekend is met de omroep. Dat varieert van 23 procent (mensen die korter dan een jaar hier wonen) tot 84 procent (mensen die 26-30 jaar in het gebied wonen). Meer dan 80 procent van de ondervraagden die de omroep van naam kent, is ook bekend met de radiozender en het tv-kanaal en zeven op de tien ondervraagden kent de website regionoordkop.nl. Vooral de 15- tot 45-jarigen zijn bekend met de Regio Noordkop App.

Waardering 7,1
Naar de radiozender van Regio Noordkop wordt door 36 procent van de ondervraagden met regelmaat geluisterd; sommigen elke dag, de rest in elk geval 1 of meerdere keren per week. Het tv-kanaal scoort met 19 procent minder goed, maar voor een lokale omroep nog altijd heel behoorlijk. Het algehele rapportcijfer voor de omroep is een 7,1. Hierbij blijkt te gelden: hoe ouder de inwoner, des te meer het werk van de omroep wordt gewaardeerd. Tot slot zegt 45 procent van de ondervraagden heel nadrukkelijk dat de regio een eigen streekomroep nodig heeft, tenzij slechts tien procent dit nadrukkelijk niet vindt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Regio Noordkop doet het best goed maar ik geloof niks van zo’n onderzoek. Je legt met zo’n vraagstelling de antwoorden in de mond van de geïnterviewde. Gesloten vragen geven altijd het gewenste antwoord.

Wellicht ook interessant

Back to top button