Kop van Noord-Holland

Rijkswaterstaat gaat verkeersveiligheid N9 verbeteren

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Rijkswaterstaat gaat met een aantal gerichte maatregelen de veiligheid op de N9 tussen Alkmaar en Den Helder verbeteren. Het gaat om een tiental verkeersmaatregelen waarvan er een aantal dit jaar nog worden uitgevoerd, zoals nieuwe bebording en markering op diverse plekken.

De overige maatregelen, waaronder de kruispunten voor voetgangers en fietsers in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug, worden in 2024 aangepakt. Het geld hiervoor is afkomstig uit de verkeersveiligheidsaanpak voor Rijks-N-wegen. De huidige bebording en markering op de N9 voldoet niet meer. Daarom neemt Rijkswaterstaat maatregelen om de verkeersveiligheid op en rond de N9 te verbeteren. Het gaat om nieuwe en duidelijkere markeringen zoals zebrapaden en stopstrepen. Ook komt er nieuwe en duidelijkere bebording voor onder meer de maximum snelheid en voorrangsregels.

De oversteekplaatsen voor wandelaars en fietsers in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug zijn niet overzichtelijk, onduidelijk en te krap waardoor zij zich niet veilig kunnen opstellen. Voor deze kruispunten zijn aanvullende ontwerpen nodig, zodat de aanpassingen ook daadwerkelijk tot een veiligere situatie leiden. Rijkswaterstaat is hier nu samen met de aannemer die het werk gaat uitvoeren mee bezig en stemt hierin af met de gemeente Schagen, Provincie Noord-Holland en de dorpsraden. Daarnaast zijn er raakvlakken met de werkzaamheden die aan de Kooybrug gaan plaatsvinden. Daarom zal voor de uitvoering van deze maatregelen aan de N9 zorgvuldige afstemming met betrokken partijen plaatsvinden.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl. Omwonenden en weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

6 reacties

  1. Geloof niet dat nieuwe bebording en markering veel zoden aan de dijk zet. Men blijft inhalen als het niet kan en blijft op de smartphone kijken.

  2. Enige wat gaat helpen is een verhoogde rijbaanscheiding plus 24/7 camerabewaking met automatische beboeting

  3. Aan de weg mankeert niets. Het zijn (sommige) verkeersdeelnemers die de verkeersveiligheid in gevaar brengen.

  4. Inderdaad de mentaliteit van sommige verkeers deelnemers moet veranderen. En degenen die zich ernstig misdragen 1 jaar lang rijbewijs ontnemen.

Wellicht ook interessant

Back to top button