Den HelderJeugd

Jongerenpunt op Willemsoord

Een jaar lang is er naar toegewerkt en afgelopen maandag gingen de deuren van het Jongerenpunt op Willemsoord open. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar kunnen hier terecht voor hulp bij het vinden van werk, dagbesteding en scholing. Maar ook zij die een woning zoeken, schulden hebben of met een verslaving te kampen hebben kunnen hier terecht. Niet alleen voor informatie, maar ook voor directe lijnen naar scholen, instellingen of instanties die kunnen helpen.

Steven de Groot is enthousiast over het Jongerenpunt (DHfoto)

Oplossingen zoeken
Jobcoach Steven de Groot van Jeugdwerk vertelt enthousiast over de ideeën en plannen. “Aan ons enthousiasme zal het niet liggen, we moeten dit alleen zien over te brengen op de jongeren die onze hulp kunnen gebruiken.” Hij vertelt dat de kracht van dit concept is dat ze altijd jongeren kunnen helpen in een verder traject. “We zijn hier met zulke goede gevarieerde partijen bij elkaar dat we echt iets kunnen betekenen.” Doordat vanuit één centrale plek naar oplossingen gezocht wordt willen ze voorkomen dat iemand het gevoel krijgt van het kastje naar de muur gestuurd te worden. “Daarom heten we ook geen Jongerenloket maar Jongerenpunt.”

Partijen
De dagelijkse bezetting staat voorlopig op minimaal drie personen, maar de verwachting is dat er eigenlijk altijd meer mensen aanwezig zijn. Deze zijn afkomstig van één van de deelnemers aan dit project. Initiatiefnemer is de gemeente Den Helder en de partners zijn ROC Kop van Noord-Holland, Parlan, De Pijler, Humanitas en Mee & De Weering. De verwachting is dat nog anderen partijen in de toekomst aansluiten. Van alle partijen zitten vertegenwoordigers één of meerdere dagen in de locatie op Willemsoord, zij kunnen daar hun ‘gewone’ werkzaamheden doen, maar de hoop en verwachting is dat veel jongeren de locatie weten te vinden, zodat ze direct met korte lijnen de zoekenden op weg kunnen helpen.

De verf is nog maar net droog en de schroevendraaiers liggen nog op tafel, maar toch kunnen jongeren er al terecht. Het Jongerenpunt is te bereiken via de kadekant naast Njoy. Nu is het nog even zoeken, maar de borden komen er aan zodat het meteen duidelijk is waar ze zitten. Het Jongerenpunt wordt op 30 januari officieel geopend door wethouder Peter de Vrij.

Er wordt al gewerkt en nog gewerkt aan de locatie op Willemsoord (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button