Den HelderVideo

Kunst voor Australië zeer in trek

Den Helder – Schilders Ap Kooistra en Romy de Geus zijn de afgelopen dagen op hoog tempo schilderijen aan het maken voor het goede doel. Met de verkoop zamelen ze geld in voor alle dieren die slachtoffer zijn geworden van de enorme bosbranden in Australië. Dat meldt mediapartner NH Nieuws.

“Het idee komt van Romy, maar die zit eventjes ziek thuis”, vertelt Ap Kooistra in zijn atelier aan de Koningstraat in Den Helder. “Als ze de kangoeroes zag die, net ontsnapt aan de brand, alsnog doodgingen in het prikkeldraad, kon ze wel huilen. Het is ook verschrikkelijk.” Via Facebook is de actie al lekker op stoom gekomen. “We hebben nu zo’n dertig schilderijen in bestelling. Ik heb er dinsdag zes gemaakt en woensdag ook.” Door de beelden op tv kunnen de schilders niet meer stilzitten: “Niks doen is geen optie. Dus zijn we aan de slag gegaan.”

Zolang de bestellingen binnen rollen, blijven de schilders aan de gang. Kooistra is elke dag in zijn atelier te vinden. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn het koala’s, kangoeroes en wombat’s die uit zijn penseel vloeien. Inmiddels is op Facebook een aparte groep aangemaakt om de schilderijen te bestellen.

De schilderijen kosten, afhankelijk van het formaat, rond de 25 euro. De opbrengst gaat naar de stichting rond de overleden Australische natuurenthousiasteling Steve Irwin. “Deze familie helpt de dieren daar”, weet Kooistra. “En misschien kan je met de verkoop van één zo’n schilderij net één injectie betalen, maar alle beetjes helpen!”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button