Den Helder

Lesje cybercriminaliteit van Rabobank trekt volle zalen

Advertentie:

Den Helder – Digitale fraude is de snelst groeiende vorm van misdaad. En het ergste is: het kan ons allemaal overkomen. Een phishing e-mail, SMS of WhatsApp bericht ontvangen dat niet van echt te onderscheiden is. Cybercriminelen worden steeds slimmer.

Het is dus belangrijk om te weten hoe zij te werk gaan en hoe mensen zichzelf hiertegen kunnen beschermen. Daarom organiseert Rabobank op 12 februari voor klanten het Cybercrime event in De Kampanje in Den Helder.

Dat het een actueel onderwerp is blijkt wel aan de stormloop van aanmeldingen. “Binnen slechts drie dagen zit de grote zaal van De Kampanje al bijna vol”, vertelt Harry Nieuwenhuizen, directievoorzitter van Rabobank Kop van Noord-Holland. “Mensen wanen zich veiliger dan ze zijn, maar liefst één op de tien internetgebruikers is vorig jaar slachtoffer geworden van cybercrime. We zien bijna dagelijks een gedupeerde klant in de bankhal verschijnen. Als financiële instelling is het onze verantwoordelijkheid om onze klanten hiervoor te behoeden”, aldus Nieuwenhuizen.

Fraude
Tijdens de bijeenkomst neemt Rabobank de bezoeker mee in de verschillende soorten digitale fraude die de bank tegenkomt. Aansluitend vertelt journaliste Maria Genova over de gevaren van het internet én wat je daartegen kunt doen. Met een hacker aan haar zijde laat ze zien hoe gemakkelijk cybercriminelen informatie kunnen achterhalen en ze geeft praktische tips om gegevens te beveiligen.

Maria Genova werd na haar bestseller “Komt een vrouw bij de h@cker” een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy, identiteitsfraude en informatiebeveiliging. De avond zit nagenoeg vol. Bij een blijvende vraag wordt er gekeken of het mogelijk is om een tweede avond in Den Helder te organiseren. Meer informatie op: Rabobank.nl/kvnh.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button