Uitgaan

Nieuwjaarsconcert van harmonie De Eendracht

Kolhorn – Harmonie De Eendracht geeft een vrolijk Nieuwjaarsconcert ‘De Eendracht goes old & new’ op zaterdagavond 18 januari in de Laurenskerk van Kolhorn.

Het jaar 2020 is een feit, goede voornemens zijn gemaakt, instrumenten zijn uitgezocht en de repetities zijn weer begonnen (met champagne uiteraard). Alle ingrediënten zijn weer aanwezig om er een persoonlijk, groeps- en muzikaal topjaar van te kunnen gaan maken.

Het streven van de vereniging is om fijn met elkaar muziek te maken en daarbij iedereen zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Omdat iedereen anders is, een eigen muziekstijl en verwachtingen heeft doen ze dat op verschillende manieren. De een houdt van een vlotte mars op zijn tijd en de ander speelt het liefst een swingend popnummer. Er zijn leden die niet moeten denken aan een solopartij, maar daar tegenover staan jeugdigen die het brengen alsof ze nooit anders hebben gedaan. Aan dirigent André Elders de schone taak om dit in goede banen te leiden.

Afwisseling
Qua leeftijd en ervaring loopt het onderling ook best uiteen en dit hoor je terug in de muziekstukken: van goed te volgen en enthousiasmerend voor het opleidingsorkest, tot soms redelijk uitdagend voor het A-orkest. Dit houdt het leuk en afwisselend voor zowel de leden als voor het publiek. Dat publiek laat zich in steeds groeiende aantallen zien. Daar is de vereniging soms lichtelijk door verrast, maar vooral heel verheugd mee. Het is een grote blijk van waardering en tegelijkertijd ook een aansporing om steeds beter te willen presteren. En zo heeft alles altijd meerdere kanten. Leden van jeugd tot ervaren. Donker buiten versus gezellig binnen. Repertoire van Swinging Blues tot Straight March en gewoon een beetje old en sprankelend new.

Aanvang 20:00 uur, deur open om 19:30 uur en de entree is gratis. In de pauze wederom koffie met heerlijk gebak en verkoop van lootjes. Kaarten reserveren kan via eendrachtkolhorn@gmail.com. Nadere informatie: www.eendrachtkolhorn.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button