Uitgaan

Puberlezing in School 7

Adverentie

Den Helder – Een puber in huis? Hoe blijft het gezellig? Dinsdagavond 28 januari spreekt Marina van der Wal in School 7 over het opvoeden en communiceren met pubers. Marina is bekend als vaste opvoedkundige van het tv programma Koffietijd en als co-auteur van ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek’. Samen met gezinstherapeut en mediator Gideon de Haan verzorgt ze maandelijkse opvoedcafés in School 7.

“Ik ben niet de enige met vragen én ik ben niet gek als ik deze periode in het leven van mijn kind ook een lastige tijd vind”. Dit gevoel van herkenning en erkenning delen de bezoekers van de puberavonden. Als moeder van twee pubers bespreekt Marina op een humoristische manier de spagaat waarin ouders en pubers zitten. Aan de ene kant hebben pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze een stapje terug moeten doen in het leven van hun kinderen. Aan de andere kant zie je dat pubers – mede door de ontwikkeling van hun brein – juist duidelijke sturing nodig hebben.

‘Nee’ is ook een antwoord
Er wordt veel gelachen tijdens de lezing. Eén van de bezoeksters: “Ik dacht even dat ik in het theater was. Zo leuk!” Maar er is ook confrontatie. Van der Wal: “Ik wil ouders óók een spiegel voorhouden als het gaat om het stellen van regels en grenzen. Dat is namelijk ook een vorm van liefde voor je kind. Wij zullen onze kinderen ook moeten leren dat het leven tegenslagen en teleurstellingen kent.”

Puberlezing in School 7, Keizersgracht 94, dinsdag 28 januari aanvang 19.30 uur, toegang € 2,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button