JeugdSport

Schooldamtoernooi in dorpshuis Julianadorp

Den Helder – De Helderse Damclub houdt op zaterdag 11 en 18 januari het 71e schooldamtoernooi van Den Helder. Het toernooi vindt plaats van 9.00 tot 12.00 uur in MFC ‘t Dorpshuis Middelzand 3504 in Julianadorp.

Al enige tijd wordt weer op diverse scholen in Den Helder, Julianadorp en Anna Paulowna damles gegeven. De damclub is ervan overtuigd dat dit een positieve ontwikkeling is. Een denksport, dus ook dammen, kan een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een kind. Momenteel werkt de damclub aan trainingsmateriaal voor de eerste cursus dammen voor kleuters, die op 24 februari van start gaat.

Dit jaar gaan vijftien teams strijden om de prijzen. Er zijn twee klassementen: welpen, tot en met groep 6, en pupillen, tot en met groep 8, spelen in een halve competitie dooreen.  Na deze halve competitie spelen per categorie de nummers een en twee, drie en vier enzovoort nog eenmaal tegen elkaar, waarna de eindstand wordt opgemaakt.

Finale?
De club is benieuwd of het de prijswinnaars van vorig jaar ook dit jaar weer lukt bekers te veroveren, of gaan de titels dit jaar naar andere scholen? Het wordt ongetwijfeld een spannende strijd, want al vele jaren is het niveau tijdens dit toernooi erg hoog. Al vele jaren spelen de winnaars vanuit dit toernooi regelmatig een hoofdrol tijdens het Noord-Hollands kampioenschap en de halve finales van Nederland en wordt regelmatig de NK-finale bereikt. De laatste jaren slaagden er zelfs twee deelnemers van de club in zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale om het Nederlands kampioenschap en daarin tot de laatste ronde in de strijd te blijven om de prijzen.

Voor een school mogen alleen kinderen in de wedstrijden uitkomen die als leerling bij de school staan ingeschreven. Overtreding van deze regel betekent verlies voor de betreffende speler en bij herhaling voor het hele team. De wedstrijden worden gespeeld volgens het reglement van de Koninklijke Nederlandse Dambond. Er wordt niet gespeeld met een klok. Winnaar is het team dat na alle wedstrijden de meeste wedstrijdpunten heeft. Bij gelijk eindigen van twee of meerdere teams, geldt deze volgorde: 1. Beslissingswedstrijd (uitsluitend om het kampioenschap), 2. Het totaal behaalde aantal bordpunten, 3. Het onderling resultaat. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

Trefwoorden
Toon meer

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close