112Noord-Holland

Flinke daling aantal autobranden rond jaarwisseling

Regio – Mede door de lockdownmaatregelen en het vuurwerkverbod kende Nederland een relatief rustige jaarwisseling. Toch zagen maar liefst vijf provincies het aantal autobranden tijdens oud en nieuw 2020/2021 toenemen in vergelijking met het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek dat Univé uitvoerde in samenwerking met alarmeringen.nl. Volgens de verzekeraar en het meldingsplatform gingen in Drenthe, Friesland, Overijssel, Flevoland en Noord-Brabant meer auto’s in vlammen op.

Uit een onderzoek van verzekeraar Univé blijkt dat landelijk het aantal autobranden ronde de jaar wisseling is gedaald van 453 bij de vorige jaarwisseling. Tegen 334 tijdens de afgelopen jaarwisseling. Dat is een daling van 26,3 procent.

In de provincie Noord-Holland is de daling van 77 naar 20 autobranden maar liefst 74 procent. Opvallende stijging is in de provincie Flevoland, met 200 procent. Relatief de hoogste, maar van drie naar negen stuks lijkt het rustig daar in de provincie. In Zeeland kwamen slechts twee autobranden voor.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button