112

Voor de vijfde keer in de fout

Julianadorp – De politie maakte 28 december melding over een 28-jarige inwoner van Julianadorp welke rondreed, terwijl zijn rijbewijs tot medio 2024 is ingevorderd wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Op 28 december werd hij voor de vierde keer(!) aangehouden voor dat feit en kreeg wederom een proces-verbaal voor het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en voor het rijden onder invloed van drugs. De auto, van een verhuurbedrijf, werd in beslaggenomen.

Vrijdagavond rond 19.30 uur zagen agenten de man wederom rijden door Julianadorp. Er ontstond een korte achtervolging door het dorp. De auto werd onbeheerd aangetroffen in Boterzwin. Na een korte zoekactie werd de verdachte in de nabije omgeving aangetroffen en aangehouden. Ook nu testte hij na een speekseltest wederom positief op het gebruik van drugs, namelijk thc en amfetamine.

De man is overgebracht naar het politiebureau alwaar hij voor onderzoek is ingesloten. De (huur)auto, die door een andere persoon is gehuurd, is in beslaggenomen. De verdachte zal zich moeten verantwoorden voor de rechter en kan een langere gevangenisstraf tegemoetzien. Helaas is het niet mogelijk voor dergelijke feiten de verdachte tot de rechtzaak in hechtenis te houden. Tot die tijd zal politie extra alert zijn op deze verdachte!

De term verkeershufter is overigens afkomstig van de politie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button