Uitgaan

Ierse en Schotse folkmuziek in het Witte Kerkje van Wieringerwaard

Advertentie:

Wieringerwaard – The Wheelbarrowband geeft zondag 12 november om 15:00 uur een optreden in het Witte Kerkje in Wieringerwaard. De muzikale formatie bestaat uit vijf gedreven muzikanten met passie voor Ierse en Schotse folkmuziek.

The Wheelbarrowband is opgericht in The Irish Cottage in Oude Niedorp. Samen met de zingende eigenaar van de Pub werd de band geformeerd. Voor de repetitie stapelden de bandleden hun installatie en instrumenten in een kruiwagen, (in het Engels “Wheelbarrow”), en rolden hun spullen zo de Pub in. De band kent als leden Ed van Dijk (accordeon, gitaar en zang) Ron Bakker (gitaar, mondorgel en zang) Paul Moes (zang en bohdran) Bert Ootjers (contrabas) en Nicolaas Snel (viool).

De band speelt allerlei Ierse en Schotse songs, doorspekt met humor. Uptempo nummers worden afgewisseld met langzame ballades en ook instrumentale nummers, genaamd jigs en reels, vullen het programma. Nummers van de Dubliners, Molly Mallone en The Wild Rover worden afgewisseld met de beroemde liedjes van Jimmy McCarthy, Bright Blue Rose en The Contender. Uit Schotland staan nummers van de grote dichter Robert Burns op het programma en ook het bekende The Dark Island zal niet ontbreken. Ook moderne nummers van de groep Skippinish staan op het repertoire. Door hun vele verblijf in Schotland en Ierland weten de muzikanten de echte pub-sfeer te creëren.

Reserveren
Het optreden vindt zondag 12 november om 15:00 uur plaats in het Witte Kerkje aan de Trambaan 1 in Wieringerwaard. De entreeprijs bedraag € 12,50 euro, dit is inclusief consumptie. Reserveren wordt aangeraden. Dit kan via 06-36568033 of 06-51987586.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button