Jeugd

Helderse jeugd sleept zich weer groen!

Den Helder – Al dagen zien we kinderen door de buurten in Den Helder en Julianadorp slepen met kerstbomen. De actie ‘Sleep je groen’ is ook dit jaar weer georganiseerd door de gemeente en de HVC. En zeg nou zelf, als je 50 cent per boom krijgt kan je best een leuk zakcentje verdienen. “Zo voorkomen we zoveel mogelijk dat afgedankte bomen gaan rondslingeren in de stad. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost”, aldus de gemeente.

Fedde en Jelle slepen met wat hulp bomen naar het inzamelpunt (DHfoto)

Op verschillende plaatsen staan volgens een strak tijdschema wagens van de HVC waar de bomen ingeleverd kunnen worden. Bij de parkeerplaats aan de Bremstaat staan Michael en Dennis namens de HVC. Ze komen net van het inzamelpunt in Huisduinen. “Dat is eigenlijk altijd een relatief rustig punt, maar bij de Helder velden is het altijd druk”, aldus de heren. Kinderen die bomen komen brengen mogen als ze dat willen zelf de bomen in de bak gooien en op het knopje drukken om de bomen in de wagen te persen. Dat is natuurlijk superleuk en als Michael er even één op moet tillen om bij de knop te kunnen doet hij dat graag.

Laatste keer
Zander zamelt al jaren bomen in om een zakcentje te verdienen. Hij is er dagen druk mee en zowel de voortuin als de achtertuin van pa en ma liggen al snel vol met stapels kerstbomen. “Dit is wel het laatste jaar voor hem hoor” zeggen zijn ouders lachend. Zander kijkt op zijn beurt om zich heen van dat zullen we nog wel eens zien. Vorig jaar had hij 97 bomen, dit jaar hoopte hij toch de magische grens van 100 te halen en wat blijkt 149 stuks heeft hij verzameld!

In de Bremstraat komen we twee vaders tegen die met Lotte en Jitze de auto aan het volproppen zijn met bomen. Even verderop loopt moeder met Fedde en Jelle een stapel kerstbomen achter zich aan te slepen. En warempel, alle dertig bomen kunnen zo verplaatst worden, al moet er dan wel een boom op het dak van de auto gebonden worden. Fedde en Jelle willen graag een spelletje voor de Switch kopen en een ijsje, maar daar wachten ze wel mee tot het voorjaar.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button