Marc Nihot opnieuw lijsttrekker Helder Onafhankelijk

Den Helder – De kandidatenlijst van de lokale Helderse partij Helder Onafhankelijk wordt dit jaar, net als in 2018, aangevoerd door Marc Nihot. Dat maakte Nihot zaterdag bekend in het LOS radioprogramma “De Nieuwsraad”. De overige namen op de tien personen tellende lijst worden later deze maand bekendgemaakt.

HO! zit nu niet in de raad, maar is geen onbekende. In 2018 kwam de partij een paar stemmen tekort voor een raadszetel, in 2014 kwam de partij in de raad met als raadsleden Rachel Post en Marinus Vermooten. De partij ontstond in de raadsperiode ervoor, door afsplitsingen uit Trots op Nederland en de Stadspartij. Duidelijkheid richting de kiezer en de inwoners vaker betrekken bij besluitvorming zijn enkele speerpunten van de partij. Het verkiezingsprogramma is af, zo liet Nihot weten, en wordt binnenkort openbaar gemaakt.

Het programma De Nieuwsraad is terug op LOS radio (elke zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur) en staat tot en met maart in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Naast Nihot was zaterdag ook Robert Klein van Helders Geluid te gast. Hun kandidatenlijst wordt in de week van 17 januari bekendgemaakt, maar vrijdag was al gemeld dat Klein de lijsttrekker is. Ook voor Klein is de Helderse politiek niet geheel onbekend, hij was eerder bestuurslid bij de Stadspartij.

In de uitzending van 15 januari zijn Harmen Krul (CDA) en Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) te gast.

Mobiele versie afsluiten