Hollands KroonSport

Oud-Wieringse Liesbeth de Haan staat haar ‘mannetje’ in Veronica programma Tough-as-nails (update)

Terschelling – Via een oproep vorig jaar op facebook bij de EMK ( Eendracht Maakt Kracht) vissers reageerde de 52-jarige Liesbeth de Haan voor een programma bij Veronica. Tough-as-nails is een programma waarbij wordt getracht om de fysiek zwaardere beroepen weer op de kaart te zetten.

Naast oud Wieringer Liesbeth de Haan doet ook de 23-jarige visserman Sam Wijnberg uit Den Oever mee. Dat zal voor Den Oever een spannende wedstrijd worden. Wie komt er verder of misschien wie wint deze Tough-as-nails?

Ze is jaren geleden van Den Oever naar Terschelling vertrokken maar Liesbeth de Haan blijft voor iedereen op het voormalige eiland Wieringen een bekende. De hele familie de Haan is bekend als vissers familie in het vissersdorp. Liesbeth is geen onbekende in de krachtsport want zij heeft meerdere keren meegedaan aan de sterkste vrouw van Friesland en Nederland.

Liesbeth: “ dit was toch weer even wat anders. Je wordt met 10 volslagen vreemden in een ‘hok gegooid’, en dan ga je bouwen en strijden, met én tegen elkaar. De groepsdynamiek blijft maar verandert wel omdat je met teleurstellingen om moet gaan. Ik ben zelf ook heel erg benieuwd hoe dat in beeld komt want het was soms best pittig. Ben ook heel benieuwd naar de reacties van de mensen.

Qua sportieve hoogstandjes heb ik een stapje terug gedaan. Ik word tenslotte 53 eind van de maand. Maar ik sluit niets uit en zie wel wat er op mijn pad komt”. In Amerika is bij CBS net de 4e editie begonnen, daar is het een groot succes. In België hebben ze ook een serie gemaakt en die gaat ongeveer deze tijd draaien.

De eerste aflevering van Tough-as-nails begint maandag 9 januari om 21.30 uur bij Veronica.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button