Uitgaan

Lezing over hoog sensitiviteit

Den Helder – Cor Simon Thijsen verzorgt donderdagavond 20 februari in School 7 een lezing over hoog sensitiviteit. Hij vertelt wat je daaronder moet verstaan, welke soorten en kenmerken er zijn en welke voor- en nadelen je kunt ervaren als je hoog sensitief bent.

Het valt op dat bij hoog sensitieve mensen een aantal kenmerken van deze karaktereigenschap tot stress, of in het ergste geval, tot een burn-out kan leiden. Een daarvan is dat zij vaak “in hun hoofd zitten”, dat leidt tot doemdenken en piekeren. Een andere eigenschap is perfectionisme. Tijdens deze lezing wordt hier nader op ingegaan.

Tijsen geeft trainingen en lezingen aan volwassenen en kinderen. Daarnaast begeleidt hij mensen die het een grote uitdaging vinden te leven met hoog sensitiviteit. De toegang van de lezing is €3,50, de aanvang is om 19.30 uur, bij interesse aanmelden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button