Sport

Betsema ook zondag op het podium

Advertentie:

Texel – Onder bar winterse omstandigheden, met een ondergesneeuwd parkoers, werd zondagmiddag een veldrit, de Krawatencross, in Lille (België) verreden. Bij de dames nam Denise Betsema (Texel) vanaf de start resoluut de leiding. In haar spoor op een kleine afstand de Belgische kampioene Sanne Cant, Lucinda Brand (wereldkampioene), Ceylin del Carmen Alvarado (Europees kampioene) en Annemarie Worst. Dit vijftal zou de hele wedstrijd domineren en het elkaar erg moeilijk maken. Steeds stuivertje wisselen om de leidende positie.

In de vierde van de vijf ronden moest Denise voor de tweede keer van fiets wisselen en de leiding afstaan. Na afloop gaf zij aan, dat haar klikpedaal niet goed functioneerde. Waarschijnlijk vanwege de vorst. Verschillende valpartijtjes kwamen voor in de kopgroep, waardoor voorsprongen teniet gingen bij de dames en achterstand moest worden geïncasseerd. In de laatste ronde veroorzaakte Sanne Cant een glibberpartij. Betsema werd hierdoor opgehouden en miste daardoor de aansluiting bij de twee koplopers.

Denise bij de wereldtop
Na bijna 49 minuten won Alvarado de sprint van Brand. En op een kleine afstand deed Betsema hetzelfde bij Cant. Denise nu op het laagste treetje van het erepodium. Waar ze gisteren nog winnares was. De wedstrijd gold ook voor de X2O Badkamers Trofee. Daarin bezet zij met nog een wedstrijd te gaan de tweede plaats. Met ruim vier minuten voorsprong op de nummer drie Alvarado. Denise Betsema heeft zich definitief aangesloten bij de wereldtop in het veldrijden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button