Den HelderHollands Kroon

Deel afvalinzameling ligt deze week stil

Regio Noordkop = Het winterweer heeft deze week ook gevolgen voor de afvalinzameling, zo laat de HVC Groep weten.

Tot en met zondag 14 februari wordt geen gft & etensresten ingezameld. “Gft & etensresten zit vastgevroren in de bakken, deze kunnen daarom niet geleegd worden”, aldus de HVC. Ook wordt tot en met zondag 14 februari geen papier ingezameld. “De verzamelcontainers van oud papier proberen we zo goed als het kan waar we bij kunnen wel te legen. In veel gemeentes zamelen verenigingen oud papier in en die hebben hun werkzaamheden voor de gehele week opgeschort.”

Plastic en restafval
“We doen er alles aan om de bakken van restafval en plastic, blik en drinkpakken te legen. Dit geldt zowel voor de bakken aan huis als de verzamelcontainers. De inzameling zal zich voornamelijk concentreren op doorgaande wegen die goed begaanbaar zijn en bij winkelcentra. Het inzamelen in de wijken met smallere straten zullen we niet doen, omdat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden wanneer een vrachtwagen gaat slippen of vast komt te staan. We vragen inwoners de bakken/zakken zoveel mogelijk aan de doorgaande weg te zetten.”

De HVC haalt deze week ook geen grof afval en wit- en bruingoed op. Afspraken die al staan voor de komende dagen komen te vervallen. Ook alle afspraken voor het verwisselen of leveren van bakken komen deze week te vervallen. “Voor het maken van nieuwe afspraken, vragen wij om pas contact op te nemen zodra het voor ons weer mogelijk is veilig de weg op te gaan.”

Verzamelcontainers
De HVC zegt er verder alles aan te doen de (ondergrondse) verzamelcontainers zoveel mogelijk te blijven legen. Uiteraard geldt ook hiervoor dat dit alleen mogelijk is als dit op een veilige manier kan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button