Noord-Holland

GGD Hollands Noorden daagt Noord-Holland opnieuw uit

Noord-Holland – Na het succes van vorig jaar daagt GGD Hollands Noorden, samen met GGD Gooi en Vechtstreek en GGD Zaanstreek-Waterland, opnieuw alle inwoners van Noord-Holland Noord uit om in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder. Denk aan 30 dagen op tijd naar bed, niet snoepen, vegetarisch eten, elke dag 10.000 stappen zetten of elke dag je smartphone een uurtje uit. Iedereen, jong en oud, kan meedoen.

Het doel van de actie is in 30 dagen gewoontegedrag te doorbreken en een gezondere gewoonte aan te leren. De actie stimuleert om op een positieve manier een uitdaging met jezelf aan te gaan en door het samen te doen, motiveren mensen elkaar en houden ze het vol.

Alleen of samen
Vorig jaar deden bijna 3000 mensen mee, waarvan acht scholen en tweeëntwintig bedrijven. Negentig procent van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden. Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en je houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld, op afstand, tijdens de lunch samen wandelen.

Iedereen die woont of werkt in regio Noord-Holland kan zich tot en met 1 maart 2021 aanmelden via www.30dagengezonder.nl. De eerste 250 deelnemers ontvangen een startpakket. Volg de actie ook op www.facebook.com/30dagengezonder en maak kans op mooie en gezonde prijzen. Deelname is gratis.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button