Den Helder

Oud-wethouder Gert-Jan Nijpels overleden (update)

Den Helder – Oud-wethouder Gert-Jan Nijpels is onverwachts overleden. Hij wilde in de nacht van zondag op maandag, als burgemeester van Opmeer, naar een brand in Aartswoud en overleed aan een hartstilstand op het moment dat hij zijn auto sneeuwvrij aan het maken was. Nijpels was 69 jaar oud.

Gert-Jan Nijpels was sinds 1990 wethouder in de gemeente Den Helder. Die functie behield hij tot 1999, waarna hij in 2004 waarnemend burgemeester werd van de gemeente Opmeer. Een jaar later werd hij definitief aangesteld als burgemeester. Gert-Jan Nijpels zou per 1 juli 2021 met pensioen gaan. Die gemeente is al maanden bezig om een opvolger voor hem te zoeken.

De gemeenteraad van Den Helder staat komende maandag, bij aanvang van de raadsvergadering, stil bij het overlijden van Nijpels.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button