Hollands Kroon

Reishulp voor ouderen naar vaccinatielocatie

Hollandse Kroon – Voor ouderen die niet zelf of met hulp van vrienden en familie naar een vaccinatielocatie kunnen komen om een prik tegen corona te krijgen, heeft Hollands Kroon reishulp geregeld. Er zijn afspraken gemaakt met De Belbus en Taxi Noordwest.

Inwoners van 80+ kunnen een vaccinatie tegen het coronavirus krijgen. De GGD stuurt daarvoor persoonlijke brieven. Op dit moment is er alleen een vaccinatielocatie in Alkmaar bij ijsbaan De Meent, vanaf 20 februari ook op Agriport in Middenmeer. Het is nu nog niet mogelijk om het vaccin via de eigen huisarts te halen. Dit heeft te maken met de koeling en logistiek. Over de nabije toekomst met andere vaccins is nog niets te zeggen.

Voor de meeste mensen is het geen probleem vervoer te regelen. Voor ouderen in Hollandse Kroon die dat niet kunnen, heeft de gemeente vervoer geregeld. Wie een uitnodiging heeft gekregen van de GGD en zelf geen vervoer heeft, kan bellen met De Belbus via het telefoonnummer (0224) 5391 1499. Taxi Noordwest is bereikbaar via (06) 5391 1499.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button