GR2022DH

Verkiezingsbijeenkomst voor senioren in de Vredeskerk

Adverentie

Den Helder – De Lokaal Samenwerkende Bonden van Ouderen (LSBO) in Den Helder organiseert op 10 februari een verkiezingsbijeenkomst voor senioren. De bijeenkomst begint om 14.00 in de Vredeskerk aan de Torplaan 26. Lokale politieke partijen komen langs om hun standpunten ten aanzien van het seniorenbeleid te vertellen en ouderen worden uitgenodigd om hen te bevragen.

De LSBO is zelf al druk bezig geweest met het op de kaart zetten van de belangen van ouderen: “In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022 heeft de LSBO haar speerpunten ten aanzien van het beleid voor senioren aan de politieke partijen voorgelegd. Daarin geven wij ander andere aan dat wij het belangrijk vinden dat de politiek streeft naar een seniorvriendelijk beleid en dat senioren ook een structurele plaats in advies- en overlegorganen krijgen.”

De LSBO wil onder andere aandacht vragen voor zelfstandig wonende senioren, de WMO en keukentafelgesprekken. Communicatie vanuit de gemeente moet niet alleen digitaal maar ook mondeling, via loketten en met de telefoon mogelijk zijn.

Voorzitter van de LSBO Hans Schell roept alle ouderen op om te komen: “Maak gebruik van deze mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige politici. Alleen u kunt duidelijk maken wat er nodig is om u veilig en gehoord te voelen in onze gemeente.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

3 reacties

  1. Heeft iemand al uitgezocht wat lokale partijen voor senioren kunnen doen ? Niet veel vrees ik,

    1. Carlo’s pizzaspartij in ieder geval niet, die wil ze uit hun huis schoppen 🙁

  2. In een beschaafde wereld worden pensioenen niet geroofd, Wordt AOW niet gekort, worden ouderen niet uit hun huis gemotiveerd.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d