Den HelderVideo

Klimvallei Den Helder is inspiratie voor klimparkbouwers uit de hele wereld (video)

Advertentie:

Den Helder – De Klimvallei in Den Helder krijgt een make-over. Het park kon na elf jaar wel een onderhoudsbeurt gebruiken, maar er is nog een extra reden. Eigenaar Walter Bisselink bouwt klimparken over de hele wereld en de Klimvallei doet daarom ook dienst als showroom.

Bisselink had ruim tien jaar geleden een evenementenbureau en zocht nog iets om de rustige zomermaanden mee te vullen: de Klimvallei. “We lieten het destijds bouwen door een Duitse firma en al tijdens de bouw zag ik dingen waarvan ik dacht dat ik ze zelf anders zou doen”, vertelt Bisselink. In de jaren er na deed hij steeds meer ervaring op in de klimparkbouwwereld. Met die ervaring bouwt hij een tweede park, deze keer zelf. “Vanuit dat tweede park is eigenlijk een hele nieuwe business gestart”, zegt de ondernemer, “toen kregen we namelijk steeds meer verzoeken van andere partijen om ook voor hen klimparken te bouwen.” Het balletje ging snel rollen, want inmiddels staan de parken van Bisselink in Nederland, België, Ierland, Ghana en de Filipijnen.

Zodoende komen er dus vanuit de hele wereld mensen naar Den Helder om te kijken hoe Walter de klimparken bouwt. Het gekke: dat eerste park had zijn bedrijf helemaal niet gebouwd. Daar komt vanaf dit seizoen dus verandering in. De Klimvallei wordt deze winter helemaal opnieuw opgebouwd en uitgebreid. Zodat het park niet alleen klaar is als model voor de klimparkbouwers, maar vooral ook voor de mensen om wie het gaat: de klimmers.

Als het weer meezit en de bouwwerkzaamheden verder goed verlopen hoopt de Klimvallei op 1 april de deuren te kunnen openen.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button