Den HelderPolitiek

Nico de Vos vindt zesde politieke partij in zes jaar tijd

Den Helder – De Julianadoper Nico de Vos heeft zich bij de verkiezingen voor het Waterschap en de Provinciale Staten bij twee verschillende partijen aangesloten. Voor het Waterschap staat hij op plek zes voor de partij ‘Actief voor Water’ en provinciaal doet De Vos mee met Code Oranje. Hij benadrukt dat het in beide gevallen gaat om een plek als lijstduwer en dat hij zich volledig focust op Samen Actief, de partij voor wie hij bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker was.

Landelijk is De Vos jaren betrokken geweest bij 50Plus. Voor de partij van Henk Krol stond hij in 2020 nog op het stembiljet voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook was hij op een gegeven moment voorzitter van de Noord-Hollandse tak van de ouderen. Gedurende zijn tijd bij Krol kwam hij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 op de lijst bij lokale partij Gemeentebelangen. Partijleider Geurt Visser gaf toen aan heel erg blij te zijn met de ervaring die De Vos mee zou brengen. Eerder was hij lid van de Stadspartij, maar daarvoor is hij nooit kandidaat geweest.

Nadat raadsleden Carla van Driesten en Marinus Vermooten in 2020 braken met het partijbestuur van de Seniorenpartij en vervolgens de partij Senioren Actief oprichtten sloot De Vos zich bij de nieuwe formatie aan. Hij werd in 2020 zelfs lijsttrekker voor Senioren Actief, maar werd op voorkeursstemmen ingehaald door Marinus Vermooten en kwam niet in de raad. Nu is de Julianadoper nog wel actief als commissielid. Inmiddels heet Senioren Actief nu Samen Actief en is de partij gefuseerd met Fractie Bazen van ex CDA’er Kees Bazen.

Twee nieuwe partijen
Over iets meer dan een maand vinden de Provinciale Statenverkiezingen en de verkiezingen om het Waterschap plaats. Ook nu weer schrijft De Vos twee nieuwe partijnamen op zijn CV: Voor het Waterschap staat hij op plek zes voor de partij ‘Actief voor Water’ en provinciaal doet De Vos mee met Code Oranje, de voormalig partij van de in opspraak geraakte oud-wethouder Richard de Mos. Het is ook de partij waar het Helderse gemeenteraadslid Sylvia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur op de lijst stond bij de Kamerverkiezingen in 2020.

In totaal is het commissielid sinds 2017 bij in ieder geval zes verschillende partijen betrokken geweest. De Vos ziet zelf geen kwaad in zijn steeds langer wordende lijst van partijen, al zouden sommigen hem wellicht beschrijven als een ‘partijhopper’. Hij is naar eigen zeggen volledig gefocust op zijn functie bij Samen Actief: “Voor Code Oranje ben ik gevraagd om als lijstduwer op de lijst te komen, hetzelfde geldt voor Actief voor Water. De enige partij waar ik nu voor ga is duidelijk Samen Actief.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. De nood is kennelijk zeer hoog bij Actief voor Water en Code Oranje, ander laat je je niet in met zo’n politieke charlatan, die zo weinig zelfkennis bezit, dat hij zichzelf als een lijstduwer beschouwt, wiens aanwezigheid alleen al garant zou moeten staan voor een grote toestroom aan stemmen…. Lijstduwer, hoe haalt hij het in zijn hoofd! Wie denkt hij wel niet dat hij is. Zes partijen in zes jaar en dat als de normaalste zaak van de wereld beschouwen…. Het ontbreekt de beste man kennelijk aan zelfreflectie en realiteitsgevoel.

  2. De Vos is lid van of werkte voor ´Code Oranje´, ´Samen actief´, ´Actief voor water´ en is actief als commisielid. Verder was de Vos actief voor ´Gemeentebelangen´, dus voor ´Geurt´, voor ´50 Plus´, dus voor ´Henk´, voor de Stadspartij, helemaal voor ´zichzelf´, voor ´Senioren Actief´ dus niet voor ´Marinus´, voor ´Samen Actief´ niet voor ´Bazen´ net als voor ´Code Oranje´ niet voor Richard. Zou Nico eigenlijk actief wel vrienden hebben?

  3. Wie wil De Vos nu niet in zijn partij hebben? Hij heeft nog mogelijkheden genoeg, ik denk aan BBB, PVV, FvD, Ouderen 80+, Partij voor de Dieren. Van De Vos zijn we nog lang niet af.

Back to top button
%d bloggers liken dit: