Den HelderMaritiem

Offshore- en havengigant Clarksons koopt het Helderse DHSS

Advertentie:

Den Helder – Het offshore bedrijf DHSS is verkocht. De in Den Helder gevestigde onderneming van Wim Schouwenaar wordt overgenomen door de offshore tak van het Engelse Clarkson PLC, de grootste scheepsagent ter wereld. In een persbericht beschrijft het Britse bedrijf DHSS als een toegangspoort tot windparken op zee.

Clarksons is actief in de sectoren offshore hernieuwbare energie, droge bulk en olie en gas. Met strategisch gelegen havens in het VK en Ierland biedt het kant-en-klare diensten, waaronder havenagentschappen, vrachtvervoer, inklaring, terminalafhandeling, shortsea-bemiddeling en inkoop van gereedschappen en verbruiksartikelen. Het bedrijf werd opgericht in 1852 en had in 2021 een jaaromzet van zo’n 440 miljoen pond. In totaal werken er ruim 1.700 mensen voor Clarksons, verdeeld over 52 verschillende locaties.

DHSS is voor Clarkson PLC een toegangspoort tot offshore windparken, zo schrijft het bedrijf op haar website. De van oorsprong Helderse onderneming is inmiddels ook actief in IJmuiden en Eemshaven: “De overname van DHSS zal een grote verandering teweegbrengen in het aanbod van Clarkson Port Services, een aanzienlijke toegevoegde waarde bieden aan bestaande klanten en verbeterde groeimogelijkheden bieden door de mogelijkheid om internationaal in te schrijven op grotere offshore hernieuwbare energiecontracten”, aldus de bedrijven in een gezamenlijk statement. Het nieuwe gezamenlijke team telt zo’n 200 man.

Bedrijf blijft in Den Helder
DHSS blijft opereren vanuit het hoofdkantoor in Den Helder en wordt geïntegreerd in de activiteiten van Clarkson Port Services. Oprichter van DHSS, Wim Schouwenaar, is verheugd over de overname: “Het zal ons de operationele efficiëntie bieden die nodig is om onze visie te realiseren en om de offshore hernieuwbare energie-industrie op wereldwijde schaal te ondersteunen. Binnen Clarksons kunnen we onze algehele prestaties versnellen en verbeteren en de waarde van de diensten die aan onze klanten worden aangeboden vergroten. Samen zijn we klaar om te profiteren van de uitbreiding van hernieuwbare energie en deel uit te maken van een bredere groeimotor.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button