Den Helder

Vergunningsaanvraag Café de Bierbron met ‘grootste zorgvuldigheid’ behandeld

Advertentie:

Den Helder – De nieuwe exploitatievergunning en Alcoholwetvergunning die Café de Bierbron heeft aangevraagd worden beide met de “grootst mogelijke zorgvuldigheid” behandeld. Dat zegt Jan de Boer, als burgemeester zijnde verantwoordelijk voor het goed- of afkeuren van dergelijke aanvragen. “De (openbare) orde en veiligheid heeft daarbij altijd prioriteit”, aldus De Boer.

Afgelopen zomer raakte Café de Bierbron, gevestigd aan de Bassinggracht 11, voor de derde keer haar vergunningen kwijt. De laatste avond dat de kroeg open was vond een dodelijke schietpartij plaats. Het schietincident heeft grote impact gehad op bewoners van de Visbuurt en daarbuiten. Naar aanleiding van de nieuwe vergunningsaanvragen stelde Helderse fractie van de PVV daarom vragen aan de burgemeester met betrekking tot veiligheid.

Burgemeester Jan de Boer begrijpt dat de nieuwe vergunningsaanvragen bij de inwoners van Den Helder misschien op onbegrip stuit, maar benadrukt dat zij er op kunnen vertrouwen dat de complete aanvraag goed en professioneel behandeld wordt. Een antecedentenonderzoek en Bibob-procedure zijn onderdeel van de beoordeling.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Gaan we weer veiligheid onbegrip bla bla bla ik ben vaste klant geweest vroeger ik heb binnen nog nooit iets meegemaakt qwa vechtpartijen enz. Was altijd gezellig en druk altijd netjes en met respect behandeld schietpartij is in een andere STRAAT gebeurt kan overal gebeuren wordt hier zo moe van.
    Met vriendelijke groet
    Marco vos 😃

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button