VV Succes blijft netjes overeind

Hollands Kroon – Door met 1-2 van Flevo te winnen eindigde VV Succes als tweede in de Wieringermeer Cup. Succes mocht in Middenmeer aantreden tegen een gehavend Flevo; de tegenstander moest het doen zonder topschutter Freek Vrenegoor en Sander Beemsterboer

Eerste minuut
De wedstrijd ging gelijk op maar Flevo kreeg de eerste kansen, een kopbal op de binnenkant paal en Tom de Visser die een goede redding had bij een inzet 1 op 1. Dat was al in de eerste minuut. In de 5e minuut brak het team van trainer Ben Visser goed voetballend uit. Een goede lage voorzet van Toine Bugel werd fraai achter het standbeen met de hak terug gelegd door Bart de Kleine en binnen geschoten door Jeroen Norder 0-1.

Betere ploeg

Daarna was Succes de bovenliggende partij, en lieten zij goed voetbal zien. Flevo was beter in de persoonlijke duels waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd was, zeker voor de neutrale toeschouwer. In de tiende minuut was het Bram Dekker, die van dichtbij een fraaie assist van Norder binnen schoot: 0-2.
De vele oefenwedstrijden van Succes eisten hun tol, en verschillende spelers kregen last van pijntjes. In de 16e minuut moest Tom Kamp gewisseld worden en in de 35e minuut gevolgd door topschutter Dekker, linksback Youri Jansma en De Kleine. Hierdoor werd Succes aanvallend minder, maar dat werd goed gecompenseerd door de werklust van het team.

Verdedigend
In de 2e helft werden verdedigend alle zeilen bijgezet om Flevo van het scoren te houden. Dat is maar 1 x niet gelukt , in de 72e minuut scoorde aanvoerder en bestuurslid Sidney Schaafstra de aansluitingstreffer door met een droge knal de 1-2 vanaf 20 meter in de hoek te schieten.
Verder kwam Flevo niet, hachelijke situaties werden uitstekend onschadelijk gemaakt door een goede samenwerking tussen Tom de Visser en zijn verdediging. De grootste mogelijkheid voor Flevo werd ontnomen door een fantastische sliding van Stef de Koning op de rand van de 16 meter. Aan de andere kant kwam de keeper van Flevo als winnaar uit de bus nadat Wessel Steinfort en één keer Toine Bugel alleen op het Flevo Doel afstormden.

Flevo derde
Succes hield verder het doel schoon waardoor Flevo als derde eindigde. Visser kon met een goed gevoel naar de kermis gaan: “na een goede eerste helft hebben we laten zien dat we daarna ook op resultaat kunnen spelen en de winst door hard werken naar ons toe te trekken. Dit geeft een goed gevoel richting de competitie.”

Succes speelt volgende week zondag voor de beker tegen Strandvogels. De wedstrijd begint vanwege de Flora al om 12.00 uur.