Den Helder

Hans Broekmeulen laat Willemsoord met trots achter zich

Den Helder – Willemsoord neemt binnenkort afscheid van directeur Hans Broekmeulen. Met trots laat hij het gebied achter zich. Het mooiste pand vindt hij Gebouw 66. Dat het stadhuis daar komt is prima, maar hij hoopt wel dat de Museumhaven het werk kan blijven doen, zoals schepen laden, repareren en restaureren.

Sinds 1 januari 2021 is de nieuwe Stichting Erfgoed Den Helder een feit. Broekmeulen: “In de nieuwe stichting is al het erfgoed ondergebracht. Het hele onderhoud kun je nu professioneel en structureel aanpakken en dat gaat voordelen opleveren”, zo vertelt hij in de laatste nieuwsbrief Erfgoed, die maandag door de gemeente Den Helder werd verspreid. “Het meest belangrijke is dat je vanaf nu de marketing van het verhaal van Den Helder centraal kunt aansturen en in de markt kunt gaan zetten. Er ligt in Den Helder veel meer geschiedenis dan mensen zich realiseren. Er zijn ontzettend veel interessante gebouwen en plaatsen om te laten zien. We hebben hele mooie evenementen op Willemsoord, denk aan Sail, Historisch weekend, Traditionele schepenbeurs, de Jutterhavendagen en nog veel meer. Daar moeten we nóg meer mensen voor interesseren.”

Pensioen
In april gaat Broekmeulen met pensioen, maar denk maar niet dat hij achter de geraniums gaat zitten. “Eerst even een tijdje niets moeten en in het voorjaar op de fiets door Nederland. ’s Ochtends vertrekken en dan maar zien waar we uitkomen en hoe ver. We reserveren ook nooit een slaapplek van tevoren. Dat komt altijd goed.”

Broekmeulen hoopt op een betere toekomst voor Willemsoord. “Dat het drukker wordt en het toerisme een steeds betere voet aan de grond krijgt. Bijvoorbeeld door de acties die opgezet worden en ook door de inwoners zelf, dat zij kennissen en vrienden attenderen op de prachtige en interessante geschiedenis van Den Helder en haar omgeving. Want de combinatie van erfgoed, cultuur, horeca, maakt Willemsoord, de Stelling en dus Den Helder een unieke plek om te bezoeken!”

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button