112Den HelderMaritiem

Reddingsbrigade wil blijven samenwerken met SSN

Den Helder – Dat het niet botert tussen de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) en de Reddingsbrigade Den Helder (RBDH) is de afgelopen weken wel duidelijk geworden. In een persbericht benadrukt de Reddingsbrigade echter dat zij nog steeds de dialoog wil aangaan met de SSN. “RBDH staat voor veiligheid en daar blijven wij voor staan, wat ons betreft is de deur niet gesloten en hopen we weer met de SSN en gemeente Den Helder in gesprek te komen.”

“Ondanks dat er de afgelopen tijd vele spanningen waren, zijn er zeker ook vele mooie momenten geweest. Met bepaalde zaken konden SSN en RBDH elkaar goed aanvullen”, stelt Martijn Versteeg, voorzitter van RBDH. “Onder meer tijdens inzetten met grote impact hebben wij veel steun aan elkaar gehad, iets waar wij nog positief op terugkijken. Het is mede hierom dat RBDH het jammer vindt dat deze situatie ontstaan is.”

Dialoog
“Wat RBDH voornamelijk wil benadrukken is dat wij, zoals we in de afgelopen tijd ook al hebben gewild, de dialoog aan willen gaan met de SSN. Hierbij willen we kijken hoe wij tóch kunnen samenwerken, op een constructieve manier, met duidelijke afspraken.” Versteeg zegt te hopen dat er weer gebruik wordt gemaakt van elkaars sterke punten. “Het is zeker niet de bedoeling dat RBDH alles van SSN wil overnemen, we willen juist graag samenwerken!” Een mening over de eerder genoemde verwijten laat RBDH in het midden, dat noemt zij “puur een kwestie van perspectief, hoe je tegen bepaalde zaken aankijkt. Dat gaat geen van beide partijen nu verder helpen”.

In voorgaande pogingen tot communiceren met SSN heeft RBDH het gevoel gehad dat de deur werd dicht gedaan. “Onze deur blijft open en ondanks het niet echt positieve vooruitzicht geven wij de moed niet op. We hebben zeker nog ideeën waar wij onze schouders onder gaan zetten”, aldus het bestuur van RBDH.

De toekomst
“Zaken waar wij ons in de toekomst meer op willen richten zijn het werven van leden en hun opleiden in het zwemmend redden, wat wij al jaren doen. Iets waar wij veel voldoening uit halen en waardoor de jeugd zich een stuk veiliger in en rond Den Helder kan begeven.” Ook blijft RBDH betrokken bij evenementen, zodra deze na de coronamaatregelen weer mogelijk zijn. Tevens wil RBDH zich gaan richten op scholen om daar voorlichting te geven over het strand en de gevaren, om zo een stap vooruit te zetten in veiligheid. “Hierdoor kun je kinderen nog vóórdat zij naar het strand gaan al wijzen op de gevaren, zodat zij zich op een veilige manier vermaken op het strand. Dat is waar RBDH zich voor in wil blijven zetten: de veiligheid in, op en langs het water!”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button