Den Helder

Start werkzaamheden Jacob van Heemskerckstraat

Advertentie:

Den Helder – Bewoners van de Jacob van Heemskerckstraat kregen eind vorig jaar een brief van de gemeente over de werkzaamheden in de straat. Hierin werd aangegeven dat de start van werkzaamheden is verplaatst naar week 11, de week van 15 maart.

Maandag 15 maart start aannemer Plaisier met het vervangen van kabels en leidingen. Rond 28 mei zijn ze hier mee klaar. De uitvoering gebeurt in opdracht van nutsbedrijven PWN en Alliander. De kabels en leidingen die vervangen worden, liggen aan de westzijde van de straat. Het gaat hier om de gasleiding, de waterleiding en de elektriciteitskabel. Door deze te vervangen kunnen ze weer jaren mee. Ook maken we zo ruimte voor nieuw te planten bomen. Het kan zijn dat bewoners aan de westzijde even geen gas of water hebben. Er wordt hier dan vooraf en persoonlijk over geïnformeerd door PWN en Alliander.

Na het vervangen van de kabels en leidingen start de firma Nota Infra vervolgens met de herinrichting van de straat. Zij vervangen het riool en het asfalt. Veel bewoners hebben al aangegeven hun woning aan te willen laten sluiten op het straatriool. Daar zijn we heel blij mee. Ook heeft een aantal bewoners ons foto’s gestuurd van de actuele situatie. Bij mensen die nog geen goedkeuring hebben gegeven voor aansluiting komt op enig moment de aannemer langs om toestemming te vragen. Dit zal echter pas na de kabelwerkzaamheden gebeuren.

Overlast en parkeren
Tijdens de werkzaamheden is de weg aan de westzijde afgesloten. Een aantal korte perioden is de weg in zijn geheel afgesloten omdat een paar leidingen de straat oversteken. De woningen blijven altijd te voet bereikbaar. Wij vragen de bewoners auto elders te parkeren. Om voldoende parkeergelegenheid in de buurt te hebben, proberen wij om ook tijdens de kabelwerkzaamheden een tijdelijke parkeervoorziening in de Abel Tasmanstraat aan te leggen. Wij hopen dat buurtbewoners hier gebruik van maken. Dan ontstaan er ook geen onveilige parkeersituaties.

De gemeente wil er graag weer op wijzen dat het werkterrein een gevaarlijke plek kan zijn voor kinderen. Het is beter om ze er tijdens de werkzaamheden niet in dit gebied te laten spelen. Ook voor kinderen geldt dat ze alleen mogen lopen en fietsen buiten het bouwgebied.

Vragen over de werkzaamheden? Neemt gerust contact op met projectleider R. de Wit via ra.de.wit@denhelder.nl of via www.denhelder.nl/e-mail.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button